Skal din hund være et præmiedyr?

Du har måske set dyr i tv’et som kan en masse søde og måske endda seje tricks, og som opfører dem på en lille scene foran en masse mennesker til en konkurrence – nemlig til en hundeudstilling eller til hundekonkurrencer.
Ligner konkurrencerne noget som ville være en ny og spændende udfordring for dig og din hund?
Så læs med her, og lær mere om hvad det tager at konkurrere i disse konkurrencer!

Det kræver selvfølgelig først og fremmest at du har en hund, ellers bliver det nok en udfordring at gennemføre konkurrencen.
Men det handler også om at gøre op med dig selv, om du er mest til hundeudstillinger eller hundekonkurrencer – for der er en forskel.
En hundeudstillling omhandler at hundende bliver vurderet og konkurrer ud fra deres udseende – godt og vel.
Hundenden bliver nemlig vurderet ud fra deres races FCI-standard – så det handler stortset om at have en disciplineret og pænt udseende hund.

Til en hundekonkurrence handler det til gengæld om at hunden konkurrerer ud fra dens kompentencer – altså tricks som at hoppe i gennem ringe, adlyde en bestemt ordre og lignende. Så gælder det igen om en disciplineret hund, men også en veltrænet hund.
Det er ofte gennem hundetræningsklubber at disse konkurrencer bliver afholdt, samt er det også her hundende bliver trænet af ejerne.